Hovedpine

Der er over 250 forskellige hovedpinetyper, og årsagerne til hovedpinen kan være mange, ligesom løsningerne også variere meget og er individuelle.

Har du gennem længere tid haft hovedpine, og ikke været i stand til at slippe af med den, har du mulighed for at få en hovedpinediagnostiks udredning og fysioterapeutisk undersøgelse.

Udredning og undersøgelse

Udredningen består i en grundig gennemgang af baggrunden for din hovedpine og en kortlægning af, hvilken type hovedpine der er tale om. Ofte ses det, at man har flere overlappende typer hovedpine, eller man er fejldiagnosticeret og dermed fejlbehandlet. 

I forlængelse af udredningen gennemføres en udvidet fysioterapeutisk undersøgelse, da nakken, ryggen, skuldrene eller andre dele af kroppen ofte har indflydelse på din hovedpine. Udredningen og undersøgelsen tager ca. 1 1/2 time.

Når du er grundig undersøgt, iværksætter vi den nødvendige behandling og tager eventuelt kontakt til din egen læge, hvis en tværfaglig indsats vurderes nødvendig.

Du kan med fordel udfylde en hovedpinekalender og en hovedpinediagnostiks dagbog i ugerne op til din aftale (gerne længere). Det giver et godt overblik over din hovedpine.

Læs mere om hovedpine og Lars i denne artikel.

Lars Falkenhøj

Fysioterapeut Cert. MDT
Master in Headache Disorders
Specialist i Muskuloskeletal fysioterapi
Specialviden indenfor Arnold Chiari og Syringomyeli
Nakke- & Knæ-Certificeret

Lars Falkenhøj er uddannet fysioterapeut. Han er den eneste fysioterapeut med en Mastergrad i Hovedpine (Master of Headache Disorders) fra Københavns Universitet. Han er derudover certificeret Mc Kenzie terapeut, og har en lang række andre kurser inden for behandling og smertehåndtering. Især inden for nakke/ryg området. I samarbejde med Rene Korsager har Lars været med til at udvikle behandlings- og træningsmetoder til patienter med diagnoserne ”Arnold Chiari” og ”Syringomyeli”. Disse metoder bliver flittigt brugt i behandlingen af patienter med hovedpine.